Szabó Tímea jogerősen pert nyert Szikszai Péter és a Magyar Nemzet ellen

Szabó Tímea jogerősen pert nyert Szikszai Péter és a Magyar Nemzet ellen

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. Jobbra frakciótársa, Tordai Bence (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogerősen is pert nyertem Orbán kedvenc gyűlöletkeltője, Szikszai Péter és a Magyar Nemzet ellen! A bíróság kimondta: a kormány propagandalapja megsértette az emberi méltósághoz és a jó hírnévhez való jogomat, amikor egy cikkükben „organizmusnak” és „biológiai fegyvernek” neveztek. A kártérítésen túl a bíróság kötelezte a lapot a cikk végleges online eltávolítására, amire tudomásunk szerint még nem volt példa a rendszerváltás óta – tudatta csütörtök esti Facebook-bejegyzésében Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke.

A Magyar Nemzet ugyanakkor még nem hajtotta végre az ítéletet. Ha ezt a jövő hétig nem teszik meg, végrehajtási eljárást indít – közölte. Első fokon októberben a Fővárosi Törvényszéken megnyerte a pert, és most a Fővárosi Ítélőtábla is neki adott igazat. Az Ítélőtábla kimondta: a Magyar Nemzet és Szikszai Péter (alias Zummer Fülöp) „olyan nyelvi eszköztárhoz nyúlt, amely egy, a világtörténelemben elítélt ideológia eszköztára volt. Efféle verbális támadás egy sajtóorgánumban nem egyeztethető össze az emberi méltóság tiszteletével” – írta.

Az eltávolításon túl a lapnak 1,3 millió forintos kártérítést kell fizetnie, illetve a Magyar Nemzet online oldalán közzé kell tenniük: „Lapunk megsértette Szabó Tímea emberi méltóságát és jó hírnevét” oly módon, hogy a cikk a honlapon legalább a megjelenés napján 4 órán keresztül a főoldalon görgetés nélkül olvasható legye. Az ítélőtábla kötelezte a lapot, hogy cikk miatt 5 napon belül a portálon 24 órán keresztül önálló hírként az eredeti cikk megjelenési helyét linkkel elérhetővé téve a főoldalon „A bíróság emberi méltóságot sértőnek mondta ki 2020. április 21. napján Szabó Tímeát becsmérlő írásunkat” szövegezéssel, majd az eredeti cikk elérhetőségi helyén címként a főoldalon megjelenített megállapítást, s alatta 30 napig az eredeti cikk megjelenésével azonos méretű szöveggel adja ki közleményként a bíróság ítéletének jogsértést megállapító rendelkezését – közölte.

Hozzátette: az ügynek még nincs vége, jövő héten lesz a Szikszai Péter ellen indított büntetőügye tárgyalása

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Kötöttfogás Extra

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Zubreczki Dávid

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?