Szájer József: A brüsszeli „házibulin” jelen voltam

Szájer József: A brüsszeli „házibulin” jelen voltam

Szájer József reagál Trócsányi László bizottsági meghallgatására (Fotó: Arató László / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elismerte Szájer József, hogy részt vett azon a partin, amelyről a belga sajtó kezdett cikkezni. A hír kedden kora délután úgy jelent meg, hogy a rendőrök péntek este Brüsszel belvárosában 25 személyt állítottak elő, akik a Rue des Pierres egyik bárjának alagsorában vettek részt egy illegális szexpartin. Belgiumban akkor kijárási tilalom volt, ráadásul a helyszínen kábítószert is találtak.

Szájer József közleménye szerint a belga sajtóban ma megjelent egy újsághír „egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam”. A politikus tájékoztatása szerint a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítette, majd hazavitte.

– Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem – közölte.

Szájer József egyúttal sajnálatát fejezte ki, hogy megsértette a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, amely – mint írta – felelőtlenség volt részéről, az ezért járó szankciókat vállalja.

– Vasárnap bejelentett lemondásommal levontam a személyes és politikai következtetést. Megkövetem a családomat, kollégáimat, a választóimat. Kérem őket, hogy botlásomat, harminc éves kitartó és elkötelezett munka fényében értékeljék. A botlás személyes, azért csak magam tartozom felelősséggel, kérem ne terjessze azt ki senki se a hazámra, se a politikai közösségemre – zárta közleményét.