Szájer József a Magyar Hangnak: Közleményt adok ki

Szájer József a Magyar Hangnak: Közleményt adok ki

Az Európai Parlament brüsszeli ülésterme 2020. április 17-én, amikor a koronavírus-járvány miatt a plenáris ülést videókonferencia keretében tartják meg (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hamarosan közleményt adok ki – közölte a Magyar Hanggal Szájer József.

Frissítés: időközben ki is adta a közleményt Szájer József, melyben elismerte, hogy jelen volt a „brüsszeli házibulin”, a rendőrség igazoltatta is. Részletek itt.

Az európai parlamenti mandátumáról vasárnap lemondott fideszes politikust lapunk azután kereste, hogy a belga sajtóban kiderült a hír: a rendőrök rajtaütöttek egy illegális szexpartin, ahol egy európai képviselő is részt vett.

Habár a konkrét nevet senki sem írta le, a Het Laatste Nieuws (HLN) nevű flamand lap brüsszeli szexpartiról szóló cikkben már egyértelműen körülírta a magyar képviselőt. Orbán Viktor magyar miniszterelnök pártjának, a Fidesznek a vezető tagja. 1994 és 2002 között vezető tisztséget töltött be a magyar parlamentben, majd ezután európai parlamenti képviselő lett. Mandátumáról két napja hirtelen lemondott – írták.

Ez az újság volt az, amely az első között beszámolt arról, hogy a rendőrök péntek este Brüsszel belvárosában 25 személyt állítottak elő, akik a Rue des Pierres egyik bárjának alagsorában vettek részt egy illegális szexpartin. Ők és több másik sajtótermék is arról írt, hogy diplomata és egy európai parlamenti képviselő is ott volt, utóbbi állítólag az ereszen keresztül próbált menekülni. Azt is írták, hogy amikor elfogták a mentelmi jogára akart hivatkozni.

A belga sajtó egyelőre konkrét nevet nem említett, a legközelebbi körülírás a HLN-é.

Szájer József EP-képviselő vasárnap közölte a nyilvánossággal, hogy év végével visszaadja európai parlamenti mandátumát. – Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük – indokolta döntését, de kihangsúlyozta, a magyar kormánnyal teljes mértékben egyetért a mostani, uniós költségvetés vétózásával kapcsolatos vitában. A politikus távozását a Fidesz–KDNP szomorúan fogadta.

Az ügyben a Magyar Hang már kereste a Fideszt és a brüsszeli ügyészséget is.