Szálasi Ferenc feje helyére retusálták Karácsony Gergely fejét a fővárosi Fidesz Facebook-oldalán

Szálasi Ferenc feje helyére retusálták Karácsony Gergely fejét a fővárosi Fidesz Facebook-oldalán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálták Karácsony Gergely fejét a budapesti Fidesz Facebook-oldalán egy posztban, a képen a felirat: „Kellene ide egy biciklisáv”.

A Fidesz Budapest Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést szerda délelőtt, amelyben a Hír TV Magyarország élőben című műsorának keddi adását promózták. Az adás vendége Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke volt.

A poszthoz eredetileg egy fekete-fehér fotót tettek, amelynek eredetijén Szálasi Ferenc látható a felrobbantott Lánchídnál. A fotót azóta cserélték, Karácsony Gergely posztja azonban megőrizte.

https://www.facebook.com/karacsonygergely/photos/a.266672553365598/3330083733691116/?type=3&theater

„Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni. A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció” – írta a főpolgármester a bejegyzésben.

Fizessen elő a Magyar Hangra!

„Ne kelljen újra bizonyítani, ki a jó hazafi” – Magyar Hang-ajánló

Kötöttfogás Extra

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

Árnyék podcast – Bántalmaz a kormányom