Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond a pákozdi csata 175. évfordulóján tartott megemlékezésen a pákozdi Katonai Emlékparkban 2023. szeptember 29-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Fotó: Vasvári Tamás

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat a magyar emberek biztonságáért dolgozik, és biztosítja azt a 21. század kihívásai közepette is – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a szervezet Kibertér műveleti központjának épületáldási ünnepségén hétfőn, Budapesten. A honvédelmi miniszter hozzátette: a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat „különösen kiemelt, különösen fontos nemzeti kincsünk”, amelynek fejlődése, fejlesztése nagyon fontos mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében. Az MTI által is idézett politikus emlékeztetett: a kormány évekkel az ukrajnai háború előtt kezdte meg a haderő fejlesztését.

A miniszter megjegyezte, az 1950-es évek óta – amikor a rádiófelderítő ezred laktanyája volt a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat jelenlegi objektuma – a technika nagyon sokat változott, és ehhez alkalmazkodni kell. „Fénysebességgel fejlődő informatikai hálózatok szövik át életünket, a mindennapok területére belopódzva, de beszivárognak a katonai műveletek területére is” – jegyezte meg a tárcavezető.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta: a kibertér katonai műveletekre felhasználása szükségessé tette, hogy az összes tudást, képességet egy helyre gyűjtve megépüljön a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat Kibertér műveleti központja. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt is hangsúlyozta, a központban dolgozók szolgálata speciális, mert ugyan sérüléssel, vérrel nem jár, de folyamatos, állandó munkát jelent. A miniszter szerint a központ a magyar emberek biztonságát szolgálja majd a 21. század kihívásai közepette. Az épületet Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök és Mészáros László alezredes, protestáns tábori lelkész áldotta meg.