Szalma Botond: Meg kellett, hogy lépjem

Szalma Botond: Meg kellett, hogy lépjem

Szalma Botond (Fotó: Farkas Norbert/Magyar hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állítása szerint családi ok áll Szalma Botond visszalépése mellett, de erről nem akart érdeklődésünkre konkrétumokat elárulni. Szerda reggel derült ki, hogy az ellenzéki pártok által az újpesti polgármesterségért indítani tervezett egykori KDNP-s politikus mégsem méreti meg magát.

Szalma Botond a Magyar Hang megkeresésére úgy fogalmazott, hogy több hónapos előkészítés, illetve a hivatalos bejelentés után három héttel nyilvánvalóan nem viccből tesz ilyet. – Meg kellett, hogy lépjem – mondta, hangsúlyozva, hogy egy olyan családi ügy van a háttérben, amelyről nem szeretne beszélni. Azt azonban kérdésünkre leszögezte, hogy nincs szó semmiféle fenyegetésről, amelyre esetleg lehetett volna következtetni az általa indokként megfogalmazott szavakból, miszerint számára a családja biztonsága az első.

Szalma Botond: A KDNP a csicskapárt | Magyar Hang

„Újpesten a közpénzek átlátható felhasználására és érdemi fejlesztésekre van szükség. Ne nézze senki pénzkifizető helynek az önkormányzatot.” Interjú.

– Nagyon sajnálom, ez egy nagyon előremutató feladat lett volna – fogalmazott a visszalépéséről. A politikus mindemellett fontosnak tartja az összefogást, az önkormányzatiság jövőjének nevezte, hogy az emberek szóba álljanak egymással. Újpesten egyébként két-három olyan embert is tud konkrétan, aki „utódja”, vagyis egy közös ellenzéki polgármesterjelölt lehetne, de neveket nem szeretett volna mondani. – Százezer ember él a kerületben, rengeteg a tisztességes ember – tette hozzá.

Szalma Botond, mint mondta, folytatja ezután is a munkáját. Eddig sem a politikából élt, csak kötelességének tartotta a közéletben való részvételt.