Szanyi egyéniben 0,71 százalékot szerzett, de szerinte most kezdődik az ő időszámításuk

Szanyi egyéniben 0,71 százalékot szerzett, de szerinte most kezdődik az ő időszámításuk

Szanyi Tibor (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az egyéniben szerzett 0,71 százalék egy cövek, erre lehet majd verni a többi százalékot – jelentette ki a HVG.hu-nak Szanyi Tibor, az ISZOMM (Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom) nevű párt elnöke. A korábbi MSZP-s politikus a XVI. kerületben indult el, ellenfelei a fideszes Szatmáry Kristóf, illetve az ellenzéki Vajda Zoltán voltak. A kerületben a végeredmény még nem biztos, Szatmáry 45,06, míg Vajda 44,99 százalékon áll, a feldolgozottság 98,63 százalékos. A kerületben indult még Nagyné Hollósi Éva (Mi Hazánk), Bojti Bence (MKKP), Schaffer Viktor (független), Stelli-Kis Sándor (MeMo) és Zsidró László (Normális Párt) is. Szanyinál több szavazatot szerzett a Normális Párt jelöltjén kívül az összes, még a MeMo indulójának is összejött 598, míg Szanyi 375-öt kapott.

„Most kezdődik a mi időszámításunk. A mostani eredményünk egy cövek, amire fel lehet majd verni a többi százalékot” – fejtette ki Szanyi, akinek pártja végül negyvenkilenc körzetben indult, és jellemzően nulla és egy százalék közötti eredményt ért el. 

Szanyi úgy látja, kis túlzással nulla pénzből értek el olyan eredményt, mint Gattyánék milliárdokból. Három ellenzéki mítosz is megdőlt szerinte. Az egy dolog, hogy milyen volt a háttér, de szerinte ennél ellenőrzöttebb választás kevés volt a világon. Egy másik mítosznak a közös ellenzéki indulást látja. „A százalékos erők mechanikus összeadogatása politikailag nullát ér, ez kiderült. Lehet taktikázni, de ez a matek nem jön össze az emberek lelkével.” A harmadik mítoszt szerinte pedig a kormány is táplálja, miszerint az ellenzék baloldali lenne. Ő viszont úgy látja, hogy a programjukban nincs érdemli baloldali gondolat. „Közük nincs a baloldalisághoz. Liberális-polgári-náci összefogás. A baloldal mi vagyunk a Munkáspárttal” – mondta.

Címkék: Szanyi Tibor