Száz-százötven ember tüntetett Oroszország mellett Budapesten; kétszer ennyien az ukránok mellett

Száz-százötven ember tüntetett Oroszország mellett Budapesten; kétszer ennyien az ukránok mellett

Ukránpárti tüntetés Budapesten, 2022. április 30-án (Fotó: olvasónk)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A HVG.hu beszámolója szerint az oroszpárti megmozduláson nagyjából száz-százötven fő vehetett részt szombaton Budapesten.

A tüntetés szervezői csak homályosan ismertek, de köze lehet egy P. Zoltán nevű személyhez, aki korábban a honvédelmi minisztérium elleni orosz kibertámadásban is szerepet játszott. A tüntetésen a szélsőjobb ismert szólamait hallani. Egyesek „Putyin békefenntartóit” látnák szívesen a Székelyföldön.

A megkérdezett résztvevők szerint az oroszok által elkövetett háborús bűnöket, például tömegmészárlásokat természetesen csak az ukránok követték el, és a Nyugat egyébként is folyton csak bántja Oroszországot. A csecsenek pedig az egyik résztvevő szerint a „magyarok testvérei, hiszen ők is hunok”.

Ezzel párhuzamosan előbb a Deák téren, majd a Vértanúk terén egy ukrán párti tüntetés is zajlott, többségében ukrán résztvevőkkel. Erről a tüntetésről olvasónk képet is küldött lapunknak: