Százak tüntettek az oltást nem kérő pedagógusok mellett

Százak tüntettek az oltást nem kérő pedagógusok mellett

Fotó: PRESSiO/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A felvételek alapján több százan tüntettek Budapesten szombat délután az oltást nem kérő pedagógusok és állami alkalmazottak mellett. A vonulást a héten a Facebookon hirdették meg, arra országos egyesített demonstrációként hivatkozva. A szervezők párt- és politikamentes demonstrációt emlegettek, a plakát szerint pedig a felszólalók közt „a jogfosztásokban és kényszerintézkedésekben érintett pedagógusok és állami alkalmazottak” voltak. A kormány ősszel jelentette be, hogy a munkáltatók kötelezővé tehetik az oltást, illetve az állami alkalmazottak, így a pedagógusok számára is kötelező lesz azt felvenni.

Az utóbbi hónapokban a Mi Hazánk hirdetett rendszeresen tüntetéseket, de a szombati mögött vélhetőleg nem ők álltak. Dúró Dóra is arról posztolt, hogy ők vasárnap tartanak tüntetést, míg ő szombaton országjáráson vesz részt. A szombati tüntetést a Facebook-esemény szerint magánszemélyek szervezték, délre hívták az Oktogonhoz az érdeklődőket. 

A PRESSiO nevű oldal videója szerint néhány százan vonultak az Oktogontól az Andrássy úton át a Kossuth térre, a tüntetők többnyire kereplőket, magyar zászlókat, illetve a kötelező oltást elutasító táblákat vittek magukkal. Egy, a Facebookon közzétett videó szerint a Kossuth téren tartottak beszédeket. Volt, aki a pártpolitika ellen szólalt fel, egy többgyermekes édesanya pedig arról beszélt, rendszeresen vegzálják az oltatlan diákokat, sokszor hazaküldik őket, és van, ahol csak oltott szülő mehet be a szalagavatóra.