Százmillióért vásárol magának új autókat az Országgyűlés Hivatala

Százmillióért vásárol magának új autókat az Országgyűlés Hivatala

Új Skoda Superb típusú személyautó áll a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság garázsában, 2011-ben. A kép illusztráció

Fotó: Máthé Zoltán / MTVA / MTI

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Három tételben, összesen 101,6 millió forintért vásárolt új személyautókat az Országgyűlés Hivatala – tudta meg lapunk. A Parlament üvegzseb oldalalán látható leírás alapján, a központi beszerzés idén augusztus és 2024 májusa között zajlik majd, a nyertes pedig a kormányzati-állami pályázatokon mindig jól szereplő Porsche Hungária Kft.

Mint a Magyar Hang a hivataltól megtudta, a százmillió forintból összesen hét darab Skoda Superb Style személyautót vásárolnak – nem parlamenti frakciók részére, hanem saját használatra. Korábbi flottájuk ugyanis kezd elavulni: a friss beszerzéssel hét autót cserélne a hivatal, amelyek 7-14 éve használatban vannak. Átlagos futási teljesítményük túllépi a megtett 200 ezer kilométert, néhány esetben pedig a 300 ezer kilométert is meghaladja.

Az új autók így darabonként 14,5 millió forintba kerülnek, ami éppen nem tűnik túlárazottnak, tekintve a piaci kínálatot – több darabos vásárlás esetén ugyanakkor az eladó kedvezményeket szokott biztosítani, aminek itt nem láttuk jelét. Az Országgyűlés Hivatala utolsó, 2015-ös nagy autóbeszerzésekor egyébként még 70 millió forintért szerzett be 14 darab, felső-közép kategóriába tartozó szolgálati járművet a Porschétől (ebből négyet vételi joggal).