Százmilliókkal támogatja az EU a Mészáros-családot

Százmilliókkal támogatja az EU a Mészáros-családot

Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. (Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több mint hetvenmillió forintnyi, döntően uniós mezőgazdasági támogatás kapott Mészáros Lőrinc tavaly, de hogy pontosan mire, az csak részben derül ki a Magyar Államkincstár adatbázisából. A táblázatból az látszik, hogy területalapú támogatásként összesen több mint 12,1 millió, zöldítésre két tételben 6,7 millió, zöldszüret miatt közel 4 millió forint járt neki, de a többi támogatási jogcím hiányzik az elérhető adatokból.

A vele egy lakcímen lakó család többi tagjának is járt közpénz: Mészáros Beatrix csaknem 15 milliónyi, Homlok-Mészáros Ágnes pedig 7 milliós mezőgazdasági támogatást kapott. Nem járt rosszul a volt felcsúti polgármester tulajdonában lévő Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. sem: tavaly 174,5 millió forintnyi mezőgazdasági támogatás érkezett a számlájára. 

2019 sem sikerült rosszul a családnak: akkor Mészáros Lőrinc összesen 35 milliót, Mészáros Beatrix 12,7 milliót, Homlok-Mészáros Ágnes pedig 8,6 milliós támogatáshoz jutott. A 2019-es adatbázisban Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla neve is megtalálható (ő egyébként tavaly vált el Mészáros Lőrinctől), akkor neki 28,2 millió forintos mezőgazdasági támogatás járt a földterületei után. A Búzakalász 66 Kft. két éve 213 milliónyi mezőgazdasági támogatást kasszírozhatott.