Szebb jövő, sötét jövő – Mi történik Törökszentmiklóson valójában?

Szebb jövő, sötét jövő – Mi történik Törökszentmiklóson valójában?

Résztvevők a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációján Törökszentmiklóson 2019. május 21-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Részletek a Magyar Hang május 24-i (2019/21.) számában, pénteken megjelenő riportból!

A kormánymédia kedvenc szélsőjobboldali pártja azért szervezte Törökszentmiklósra „cigányterror-ellenes” erődemonstrációját, mert a minap egy kábítószer hatása alatt álló roma a helyi lottózóban alaposan megvert két ott tartózkodó vásárlót.

(...)

Pár órával korábban és pár méterre innen az utcán ácsorgó és a megmozdulás miatt boltjukat kényszerűen zárva tartó árusokat kérdeztem az esetről és a város hétköznapjairól. Névtelenséget kér mindkét nyilatkozó, akik szerint fel van fújva ez az egész.

– A tüntetés vagy a lottózóbeli verés? – kérdem.
– Mindkettő – feleli egy férfi, aki csak napszemüvege alól kinézve somolyog, amikor arról kérdezem, mi igaz abból, hogy a szóban forgó elkövető és családja klánként terrorizálja Törökszentmiklóst. Toroczkai ugyanis erről beszélt.

Toroczkai a jogvédőknek is Szibériát ígért | Magyar Hang

– Kamu. Ez egy csóresz család, nem is cigányok ezek, talán félcigánynak lehetne őket nevezni. Van vagy három gyerekük, szerintem sitten sem volt. Ide járt hozzánk, udvarias volt mindig, csak hát a kábítószer ezt váltotta ki belőle.

– A rendőrök sem mernek odamenni – ezt már az eladónő közli, aki úgy megnyomja a sem szót, hogy azzal mindjárt meg is indokolja, helyiként miért tud ő is úgy beszélni az itteni romák ügyes-bajos dolgairól, hogy csak hallott róluk. Hogy sokuk „nappal alszik, éjszaka pedig lopni megy”. Hogy a „saját fajtájukat meglopják”.

(...)

A teljes riportot keresse a Magyar Hang május 24-én megjelenő 2019/21. számában!

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, vagy elektronikus formában a Digitalstandon! És hogy mit talál még a 2019/21. számban? Itt megnézheti!