Szegeden is inkább a rászorulókat támogatják tűzijáték helyett

Szegeden is inkább a rászorulókat támogatják tűzijáték helyett

Botka László (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szegeden is elmarad az augusztus 20-ai tűzijáték: a látványosság megrendezésének költségét a rászorulók támogatására, a tűzifaprogram kiterjesztésére költi a szegedi önkormányzat idén – írta meg a Szegeder.hu.

„A kisvállalkozókat sújtó év közbeni adóemelés, a lakossági gáz- és áramáremelés több tízezer szegedi polgár és család életét keseríti meg. Az egekbe szökő infláció miatt egyre több ember megélhetése kerül veszélybe. Mindezt tetézi a soha nem látott hőhullám és szárazság, amelynek eredményeként környékünkön is több tűzeset történt az elmúlt hetekben. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata ezért úgy döntött, az idei tűzijátékot lemondja, annak forrásait pedig a rászorulók megsegítésére fordítja. Több száz szegedi családot tudunk így segíteni tűzifával. A városi ünnepség egyéb programjait a korábbi évek szokásaihoz hasonlóan megtartjuk” – írta Botka László polgármester a portál által idézett közleményében.

Az elmúlt napokban több önkormányzat is jelezte, hogy az augusztus 20-i tűzijáték árát inkább a rászorulók segítésére költi. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is ezt támogatná, ám a budapesti ünnepségeket a kormány tervezi, amely kitart amellett, hogy Európa legnagyobb tűzijátéka legyen idén a magyar fővárosban. Csak a rakétákra több mint egymilliárd forintot költöttek.

Címkék: augusztus 20., Szeged