Székely Sándor: Kádár nem volt tömeggyilkos, és felemelte a munkásokat

Székely Sándor: Kádár nem volt tömeggyilkos, és felemelte a munkásokat

(Fotó: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Szent István bedarálta az országot, Kádár viszont elintézte, hogy mindenkinek legyen lakása – többek között erről írt Facebook-hozzászólásaiban Székely Sándor független parlamenti képviselő. A DK-frakció korábbi tagja a Lopunk punkzenekar posztja alatt kommentelt, védelmébe véve az egykori kommunista diktátort. A Lopunk frontembere, Hammer Ferenc ugyanis a videóban Haynau és Horthy mellett emlegette Kádárt, mint aki tömegek haláláért volt felelős. Azért tett így, mert a Lopunk zenekart meghívták a Magyar Szolidaritás Mozgalom Munkásbüszkeség elnevezésű fesztiváljára, ott pedig Kádár János méltatását várták volna tőlük. Hammer, aki az ELTE média tanszékének korábbi vezetője, ezzel szemben kifejtette: 1957-től 1961-ig 350 embert végeztek ki bírósági tárgyalás után. Köztük épp annyi, azaz 190 volt a munkás, mint ahány nyilast kivégeztek 1945-ben, ez pedig szerinte leírja Kádár és a munkások viszonyát.

A videó miatt törölték a Lopunk részvételét a Munkásbüszkeség fesztiválon. „Rendben fiúk, a különbség közöttünk, hogy ha mi nem vagyunk hajlandóak együtt bégetni a jóságos János bácsiról, akkor akkor kivágtok bennünket, míg viszont ti nyugodtan elmondhatjátok, mit gondoltok Kádárról. Akiről amúgy a kommunista, munkás, kivégzett Angyal István ezt írta: »Az árulók között utolsó a sorban: K Á D Á R J Á N O S! Bűnei ezerszer nagyobbak, mint minden elődjének: nemzetirtás, hazaárulás, gyávaság! A halottak nevében, a magyar és orosz nép halottai nevében egyaránt vádoljuk és vonjuk felelősségre Őt és gazdáit, a szovjet kormány felelős vezetőit!«” – kommentelte ennek kapcsán a Lopunk zenekar.

Székely szerint Szent István vérengzett

Nem tetszett Kádár bírálata a Szolidaritás mozgalomból jött parlamenti képviselőnek, aki két hosszú hozzászólásban is fejtegette, miért tartja nagyszerűnek mindazt, amit Kádár véghez vitt. „A II. Magyar Hadsereg pusztulása, 600 000 zsidó megöletése, az egész ország pusztulása sima ügy. Horthynak semmi köze sem volt hozzá. Az osztrákok is alig 250 évig vendégeskedtek nálunk, alig volt ellenük pár háború. Bezzeg a Kádár ezekhez képest milyen durvaaaa volt! (Nem.)” – írta Székely első, egyébként helyesírási hibákkal bőven megtűzdelt kommentjében.

Székely Sándor véleménye (Forrás: Lopunk zenekar/Facebook)

 

A második hozzászólásában ennél is tovább ment Székely, itt kiderült, hogy Szent István szerinte évezredes pusztítást végzett, Kádár viszont harminc év alatt rendkívüli eredményeket ért el. Megtudhattuk továbbá azt is, hogy Székely szerint a szovjetek sokkal több halottat követeltek, de ezt Kádár hősiesen lefaragta – legalábbis a politikus narratívája szerint. „Kádár nem telepített ki és nem is tömeggyilkolt, a kor fogalmai szerint semmiképp sem. Az oroszok 10 000 hullát akartak látni. Pár száz lett belőle (Egy emberélet is tragédia, igen. Tudom.). Egy brutálisan szar helyzetből csinált egy olyan 30 évet, ami azóta sem volt Magyarországon. Hogy mást ne mondjak, Szent Istvánnak 40 évnyi vérengzés kellett, hogy bedarálja az országot a paraszti elnyomott sorba, ami aztán 1000 évig úgy is maradt. Kádárnak harminc év kellet, hogy mindenkinek legyen lakása, wc-je, fűtése, iskolája. Hibátlan volt? Nem. Voltak akár bűnei is? Igen. Felemelte a magyar munkások/parasztok tömegeit? Igen. Mi erről beszélünk” – állította Székely, aki jelenleg is a magyar Országgyűlés tagja, továbbá Szanyi Tibor mellett az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom megalapítója.

A Szolidaritás szeptember 11-i rendezvényén Szanyi Tibor a „Kádár János-tervet” készül ismertetni.