Szekszárdon újra nyert mindkét ellenzéki

Szekszárdon újra nyert mindkét ellenzéki

Bomba Gábor, az ellenzék korábbi polgármesterjelöltje a két ismét győzni tudó egyéni jelölttel. (Fotó: Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szekszárdon a fideszes óvás ellenére is ellenzéki többségű lesz a közgyűlés, miután a két választókörzetben megismételt választáson újra győzni tudtak az ellenzéki jelöltek. Az Éljen Szekszárd színeiben induló Csötönyi László és Faragó Zsolt is ráadásul úgy húzta be saját körzetét, hogy sokkal nagyobb különbséggel tudott nyerni, mint október 13-án.

– Nagyon örülünk az eredménynek. Bíztunk benne, hogy a szekszárdiak újra a változás mellett voksolnak, ahogy októberben. Ezt most nem csak megerősítették, de ráadásul sokkal nagyobb különbséggel nyertünk, mint egy hónappal ezelőtt. Az a célunk, hogy megvalósítsuk a programunkat, a Fidesznek nem volt programja, így értelemszerű, hogy a miénket kell véghezvinni - mondta lapunknak Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd önkormányzati képviselője, korábbi polgármesterjelöltje.

Kérdésünkre hozzátette, megegyezésre törekednek majd az alpolgármester személyét illetően, de jelölni a posztra nem nekik, hanem a polgármesternek van jogosultsága.

Milliókat osztogat a Fidesz Szekszárdon | Magyar Hang

Szekszárdon nem egyszerű helyzet állt elő október 13-án: a polgármester a fideszes Ács Rezső maradt, a közgyűlésbe azonban kettővel több ellenzéki képviselő került be. A Fidesz így két körzetben – ahol ellenzékiek nyertek – megtámadta az eredményt, a bíróság pedig helyt is adott ennek.

Lapunk korábban igyekezett megfejteni, vajon a Fidesz miért éppen ebben a két választókerületben támadta meg az eredményt. A nyolcas választókerületben laknak ugyanis jórészt a legszegényebb romák, idetartozik a város hírhedt roma negyede, amit a helyiek csak „Csikágónak” hívnak. A romák körében nagyon népszerű a Fidesz: a Csikágót magában foglaló szavazókörben úgy nyert október 13-án 19 szavazattal a Fidesz jelöltje – Szegedi Attila –, hogy elindult a körzetben függetlenként a helyi cigányvajda, Sárközi János József alias Dundi is. Ő korábban a Fideszt segítő Lungo Drom színeiben politizált, most pedig a szintén a Fideszt támogató Fiatal Romák Országos Szövetségének (Firosz) az elnökségi tagja. 

Este fél tíz körül egyébként Ács Rezső még nem reagált, és a megyei napilap oldalán sincs egyetlen sor sem a megismételt választás eredményéről.

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Karácsonyi Magyar Hang-akció

Ha legalább fél évre előfizet a Magyar Hang nyomtatott vagy pdf változatára, ajándékba adjuk a karácsonyi dupla számunkat! Az éves előfizetők pedig emellett választhatnak ajándéktárgyaink közül.

Karácsonyi akció!

Friss lapszámunk

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

„Fidesz vagy nem Fidesz?” – Magyar Hang-ajánló

Pulai András és Zárug Péter Farkas vitája. Interjú Donáth Annával, Komáromi Zoltánnal és Schell Judittal. Riport a fiktív lakcímekről Kispaládról. Keresse a friss Magyar Hangot, Bűvös Szakács- és Sportkönyvek-melléklettel!

Támogasson minket!

Keresés

Árnyék podcast – Áchtung Baby