Szél Bernadett: Áder János honvédségi különgéppel ment a klímacsúcsra

Szél Bernadett: Áder János honvédségi különgéppel ment a klímacsúcsra

Áder János televíziós beszéde 2020. április 10-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Válaszoltak az adatkérésemre: Áder János honvédségi különgéppel ment a klímacsúcsra. Gratulálunk – erről írt közösségi oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő. Mint kifejtette, felmerült benne, hogy a glasgow-i klímacsúcson a „szavak helyett cselekvésről és a hitelességről” szónokló Áder János vajon hogyan utazott a helyszínre. – Beadtam egy adatkérést a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz, most jött meg a válasz: nem menetrend szerinti járattal utazott az államfő, hanem honvédségi különgéppel – tette hozzá.

– Azoknak, akik azt gondolnák, hogy egy köztársasági elnök csak nem utazhat normál járattal, ajánlom figyelmébe Zuzana Caputová szlovák elnököt, aki — megnéztem — Bécsből kereskedelmi járattal utazott Skóciába. És ahogy szokták mondani, nem esett le az aranygyűrű az ujjáról. És nem egy egyszeri akció volt ez a részéről: tartotta magát a tavalyi vállalásához, miszerint 2030-ig klímasemlegessé teszi a szlovák elnöki hivatalt, és ennek keretében hivatali különgép helyett kereskedelmi járatokat fog használni, amikor csak lehet. Hát így is lehet ezt csinálni – vélte a politikus.

Szél Bernadett szerint nem zöldre festett politikusokra van szükségünk, akik beszélni tudnak, cselekedni nem, hanem olyanokra, akik hitelesek és a személyes példamutatást is fontosnak tartják. „Amíg ugyanis a világ vezetői nem ismerik fel személyes felelősségüket a klímaválság kezelésében, addig nem lesz változás. Vagy változzanak, vagy távozzanak!”