Szél Bernadett: Gyermekellenes az új Nemzeti alaptanterv

Szél Bernadett: Gyermekellenes az új Nemzeti alaptanterv

Szél Bernadett (Fotó: Halász Nóra /Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ombudsmanhoz fordulok a gyermekek jogait sértő NAT miatt – jelentette be Szél Bernadett Facebook-oldalán.

A politikus szerint amellett, hogy az új Nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetése sérti a jogbiztonság elvét, tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is gyermekellenes.

„A gyermekek sorsát alapvetően befolyásoló módosítás során biztosítani kell a kellő felkészülési időt: ezt az ombudsman már számos esetben kimondta, a kormányt azonban láthatóan nem érdekli a jogbiztonság. Január 31-én jelent meg az új NAT, ami – tekintettel a szeptemberig rendelkezésre álló idő rövidségére – lehetetlenné teszi, hogy a kerettantervek és a tankönyvek időben, kellő szakmaisággal elkészüljenek, és elegendő idő legyen a tanárok felkészülésére.”

Kevesebb óra + Több tananyag - Gondolkodás = Nat 2020 | Magyar Hang

Szél Bernadett hozzátette, a NAT azon túlmenően, hogy lehetetlenné teszi a megfelelő felkészülést az érintettek számára és ezzel figyelmen kívül hagyja a gyermekek érdekeit, ideológiai tartalmában és a tananyag mennyiségét tekintve is veszélyezteti a gyermekek megfelelő szellemi és erkölcsi fejlődését.

Mindezek miatt az ombudsmanhoz fordulok, azt kérve, hogy a gyermekek jogainak és érdekeinek védelme, valamint a jogbiztonság garantálása érdekében hivatalból folytasson le eljárást, és szükség szerint tegyen javaslatot a kormánynak. – Én minden eszközzel azon leszek, hogy a NAT ebben a formában ne léphessen életbe! – zárta bejegyzésését Szél Bernadett.