Szél Bernadettet is kihallgatta a rendőrség

Szél Bernadettet is kihallgatta a rendőrség

Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos a külügyminisztérium elé fújta fel a Free Navalnij feliratot (Forrás: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két napon belül két ellenzéki politikust is kihallgattak a rendőrök, egy harmadik képviselő pedig idézést kapott. Csütörtökön Szél Bernadett volt soron.

– Kihallgatott a rendőrség azért, mert kiálltunk Navalnij mellett – közölte csütörtök délután a Facebook oldalán Szél Bernadett. Őt is azért idézték be, amiért nem sokkal korábban a momentumos Fekete-Győr Andrást, még áprilisban ugyanis Hadházy Ákossal közösen a külügyminisztérium épülete elé felfújták a #Free Navalnij feliratot.

Szél Bernadett most azt írta, hogy nyilvánvalóan politikai motivációval akarja elhallgattatni őket a hatalom, mert „Putyin bábjaként rosszul vannak minden ellenállástól”. – Adjunk meg nekik mindent, amitől félnek! Demokráciát, jogállamot, szólás- és véleményszabadságot. Végig fogunk menni ezen az úton, ha tetszik nekik, ha nem – közölte. Azt pedig tanulságosnak nevezte, hogy „rendőrök serege dolgozott egy krétarajzzal egyenértékű rózsaszín spray miatt, amit egy szivaccsal le lehet törölni”.

A Jobbikot vezető Jakab Pétert ugyan még nem hallgatták ki, de az idézést már megkapta a szigorított védelmi intézkedések és a veszélyhelyzet idején a második ütemű védelmi intézkedések megszegése miatt. A szabálysértési eljárás azután indult, hogy néhány hete kivetítette a Parlament falára a „Fizessenek meg a tolvajok!” feliratot, illetve Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc képét.