Szél és Hadházy: Küldjék el a konzultációs íveket nekünk!

Szél és Hadházy: Küldjék el a konzultációs íveket nekünk!

Szél Bernadett és Hadházy Ákos (Forrás: Szél Bernadett Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Begyűjtenék a nemzeti konzultáció kérdőíveit a konzultáció elleni tiltakozásként Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők – a bejelentés Szél Bernadett Facebook-oldalán jelent meg. A két politikus azt kéri a választópolgárokról, úgy fejezzék ki véleményüket a kormány politikájáról, hogy nem a kormánynak küldik vissza a nemzeti konzultáció kérdőíveit, hanem eljuttatják azt Hadházy Ákos alapítványának postacímére.

Az újabb nemzeti konzultáció kérdéssora nemrég jelent meg a kormány oldalán: 13 kérdésből 11 konkrétan a koronavírus-járványról, illetve annak gazdasági hatásairól szól. A kormány a a kérdőívet a korábbi konzultációkhoz hasonlóan postai úton juttatja el a háztartásokba, az íveket augusztus 15-ig lehet ingyenesen visszaküldeni.

„Sokan vagyunk, akik úgy látjuk, a nemzeti konzultációk valójában nemzeti manipulációk, amivel a kormány propagandagépezetének egyetlen célja, hogy elhitesse velünk, a valós problémáknál fontosabb Soros, a migránsok, vagy éppen az Európai Unió elleni harc. Sokan vagyunk, akik pontosan látjuk, az egész kormányzásuk lényege a párbeszéd tagadása, a más vélemények és más véleményen levők szisztematikus elhallgattatása, és a nemzeti konzultáció sem rólunk, hanem róluk szól. Most lehetőségetek van elmondani a véleményeteket, anonim módon. Visszagyűjtjük a nemzeti konzultációs íveket!” – írta Facebook-oldalán Szél Bernadett.

Hadházy Ákossal azt kérik, hogy az emberek küldjék el az íveket a Hadházy Ákos által alapított Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány címére. Ezzel azt akarják megmutatni milyen sokan vannak, akik nem értenek egyet a „konzultációnak nevezett nemzeti manipulációval”, és kampány helyett kormányzást akarnak.

A bejegyzésben aktivistákat is toboroznak a kezdeményezéshez, és azt ígérik, lesznek begyűjtő pontok is, ahol az érdeklődők le tudják adni az íveket.