Riasztást adtak ki, szélvihar söpör végig az országon

Riasztást adtak ki, szélvihar söpör végig az országon

Esernyőjét fogja egy nő Debrecenben, az erős széllel kísért havas esőben 2021. január 25-én. Képünk illusztráció! (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap a többórás napsütést felhőátvonulások zavarják, amelyekből szórványosan fordulhat elő zápor, esetleg hózápor – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a délelőtti órákban sokfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. A délnyugati tájak és az északkeleti határvidék kivételével erősen viharos széllökésekre (> 90 km/h) is számítani kell. Elsősorban az ország északi területein akár 100 km/h-t meghaladó széllökések sem kizártak, a magasabban fekvő területeken 110 km/h-t meghaladó lökések is előfordulhatnak. A légmozgás csak a késő éjszakai órákban veszít erejéből.

Az időjárási helyzet függvényében akár a piros fokozat kiadása is indokolt lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a délnyugati határ mentén 11, 12 fok is lehet.

Vasárnap erős hidegfronti hatás érvényesül, a fronthoz köthetően sokaknál görcsös eredetű fejfájás jelentkezhet, melyet a viharos lökésekkel kísért szél is fokozhat. Emellett izomgörcsök, hasi panaszok jelentkezhetnek, többen ingerültek, feszültek lehetnek – írja az Időkép.

A keringési rendszer panaszaival élők, a vérnyomásproblémával küzdők rosszullétet tapasztalhatnak, a szívbetegek panaszai is erősödhetnek.

 

Címkék: időjárás