„Szemét, hülye, csöves banda” – mondta a hegyvidéki képviselő vélhetően a kutyapártosokra

„Szemét, hülye, csöves banda” – mondta a hegyvidéki képviselő vélhetően a kutyapártosokra

A hegyvidéki képviselőtestület június 26-i ülése (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bekapcsolva maradt Pokorni Zoltán polgármester mikrofonja a XII. kerületi testületi ülés szünetében is, így az ülésről készített felvételen is hallható, ahogy a hegyvidéki volt MSZP-s képviselő, Vincze Géza a szünetben odamegy hozzá, és feltehetően a kutyapártra célozva azt mondja: „Szemét, hülye, csöves banda”. Erre Pokorni annyit reagált, „nyugi, nyugi, ne húzd fel magad”, de Vincze addigra már felhúzta magát, és azzal folytatta, hogy „Én voltam már egy-két helyen, arab országokban, ott se volt ekkora hülyeség”. Amire Pokorni Zoltán kedélyesen azt válaszolta, „ne bántsd az arabokat”.

A hegyvidéki képviselő-testület ülésén Vincze haragját vélhetően az váltotta ki, hogy a leköszönő fideszes polgármester, Pokorni Zoltán nem sokkal korábban azért rendelt el szünetet, mert Kovács Gergely, a XII. kerület frissen megválasztott kutyapárti polgármestere a következő testület által végrehajtandó „Egészséges utcák” projekt bemutatásánál nem volt a teremben. „Ezt nekik kell megvalósítani. Szünet van, ameddig a megválasztott polgármester be nem fárad” – mondta Pokorni. A polgármester végül „nem várt a végtelenségig”, folytatták az ülést.

Vincze Géza 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként, az MSZP színeiben jutott be a képviselő-testületbe. Idén már a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként szállt versenybe a polgármesteri székért, a szórólapjain ráadásul azt is feltüntette, hogy Magyar Pétert támogatja, de így se jutott be a képviselő-testületbe. A polgármester-választáson csak 2,69 százalékot ért el. Pokorni egyébként Kovács Gergely szerint azért hívta össze a szerdai ülést, hogy „megszavazzák még számunkra a legfontosabb döntéseket”. A 26 napirendi pont között Kovács Gergely szerint van egy olyan módosítás, amivel Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealaphoz köthető cég beépíthet egy hatalmas területet a Svábhegyen, irodaház és 200 férőhelyes mélygarázs épülhet. Az egyelőre a fideszes Pokorni által vezetett önkormányzat szerint hisztériakeltésről van szó, mert a módosítással összességében csökken majd a szintterületi mutató, a zöldterület aránya pedig nő. Kovács Gergely a szerdai ülésre egy előterjesztést nyújtott be, amiben azokat a területeket sorolták fel, amihez szeretnék, ha a távozó testület már nem nyúlna hozzá. Pokorni Zoltán erre reagálva azt mondta, hogy a jogszabály nem ismer átmeneti időszakot, „ennek a testületnek a mandátuma szeptember végéig tart, pont”. Kovács előterjesztését a fideszes többség 11 nemmel leszavazta.