Szemétháború: az FKF újból elküldte többmilliárdra rúgó számláit az állami kukaholdingnak

Szemétháború: az FKF újból elküldte többmilliárdra rúgó számláit az állami kukaholdingnak

Kukaürítés Budapesten (Fotó: FKF/Dobak Judit Piroska)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ismét megküldte az eddig rendezetlen díjtételekről szóló számláit az NHKV Zrt.-nek (Kukaholdingnak), hogy a fővárosi hulladékszállítás újraindulhasson – közölte a BKM csütörtökön az MTI-vel.

Az elmúlt időszakban számos egyeztetés, levélváltás zajlott az NHKV-vel arra vonatkozóan, hogy a fővárosi hulladékgazdálkodást végző társaság hogyan tud hozzájutni maradéktalanul a fővárosiak által befizetett kukadíjakhoz. „Sajnos ezidáig ezek az egyeztetések sikertelenek voltak” – írták közleményükben.

A BKM „ismeri és megérti a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban. Különösen súlyos gondot jelent az elmúlt napokban megérkezett első megemelt rezsiszámlák kifizetése” – tette hozzá.

A kritikus helyzet miatt a hulladékszállítást végző munkatársak kedd reggel óta munkabeszüntetést tartanak. A Budapesti Közművek ezért folyamatosan egyeztet az érintett munkavállalókkal, és annak érdekében, hogy az óráról órára súlyosbodó hulladékgazdálkodási helyzetet kezelni lehessen, csütörtökön ismét eljuttatta az eddig rendezetlen díjtételekről szóló díjbekérő levelét és számláit a „kukaholdingnak”.

– Amennyiben a kukaholding a fővárosi lakosság és az intézmények által befizetett szemétszállítási díjakat végre maradéktalanul továbbadja a BKM-nek, akkor várhatóan a szolgáltatás rövid időn belül újraindítható lesz – olvasható a közleményben.

Az FKF által lapunknak eljuttatott közlemény két számlamásolatot is tartalmaz, ebből kiderül, hogy a kukaholdingtól egy bő egy milliárdos valamint egy közel 10,4 milliárdos tétel kiegyenlítését követelik.