Szemétháború: az FKF újból elküldte többmilliárdra rúgó számláit az állami kukaholdingnak

Szemétháború: az FKF újból elküldte többmilliárdra rúgó számláit az állami kukaholdingnak

Kukaürítés Budapesten (Fotó: FKF/Dobak Judit Piroska)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Budapesti Közművek keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió ismét megküldte az eddig rendezetlen díjtételekről szóló számláit az NHKV Zrt.-nek (Kukaholdingnak), hogy a fővárosi hulladékszállítás újraindulhasson – közölte a BKM csütörtökön az MTI-vel.

Az elmúlt időszakban számos egyeztetés, levélváltás zajlott az NHKV-vel arra vonatkozóan, hogy a fővárosi hulladékgazdálkodást végző társaság hogyan tud hozzájutni maradéktalanul a fővárosiak által befizetett kukadíjakhoz. „Sajnos ezidáig ezek az egyeztetések sikertelenek voltak” – írták közleményükben.

A BKM „ismeri és megérti a munkavállalók súlyos gondjait, mindennapi nehézségeit a jelenlegi magyarországi magas inflációs és megélhetési válságban. Különösen súlyos gondot jelent az elmúlt napokban megérkezett első megemelt rezsiszámlák kifizetése” – tette hozzá.

A kritikus helyzet miatt a hulladékszállítást végző munkatársak kedd reggel óta munkabeszüntetést tartanak. A Budapesti Közművek ezért folyamatosan egyeztet az érintett munkavállalókkal, és annak érdekében, hogy az óráról órára súlyosbodó hulladékgazdálkodási helyzetet kezelni lehessen, csütörtökön ismét eljuttatta az eddig rendezetlen díjtételekről szóló díjbekérő levelét és számláit a „kukaholdingnak”.

– Amennyiben a kukaholding a fővárosi lakosság és az intézmények által befizetett szemétszállítási díjakat végre maradéktalanul továbbadja a BKM-nek, akkor várhatóan a szolgáltatás rövid időn belül újraindítható lesz – olvasható a közleményben.

Az FKF által lapunknak eljuttatott közlemény két számlamásolatot is tartalmaz, ebből kiderül, hogy a kukaholdingtól egy bő egy milliárdos valamint egy közel 10,4 milliárdos tétel kiegyenlítését követelik. 

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.