Szennyvíz-vizsgálat: csak egyetlen városban nőtt a koronavírus koncentrációja

Szennyvíz-vizsgálat: csak egyetlen városban nőtt a koronavírus koncentrációja

A miskolci városháza az avasi kilátóból (Fotó: Szalax/Wikipediaa)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A 15. héten tovább folytatódott a szennyvíz eredmények országos átlagában a korábbi hetekben megfigyelt, enyhén csökkenő tendencia. A legtöbb városban a szennyvíz koronavírus-koncentrációja stagnál vagy enyhén csökken. Azonban Miskolc esetében további növekedést mértek – írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapja hétfőn. Miskolcon egyébként már eleve emelkedett mértékben volt jelen a vírus koncentrációja a friss adatok szerint, tehát ez az érték nő még tovább.

A városok közül Debrecen örülhet ezúttal leginkább, ez ugyanis az egyetlen hely, ahol alacsonynak bizonyult a vírus koncentrációja (mindenhol máshol mérsékelt vagy emelkedett), és ez a kedvező eredmény is csökkenő tendenciát mutat.

Az NNK arra is kitért az országos eredmények kapcsán: a csökkenő tendencia ellenére a mért koncentrációk továbbra is jelentősen meghaladják a harmadik hullám előtti értékeket, ami azt jelzi, hogy az aktív fertőzöttek száma továbbra is magas. – A járványügyi szabályok szigorú betartása esetén remélhetjük, hogy a kedvező tendencia továbbra is fennmarad – tették hozzá.