Szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok Budapesten

Szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok Budapesten

Képünk csak illusztráció! Egy Alstom Metropolis metrószerelvény Budapesten, a 2-es metróban (Fotó: Miloton/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

December 24-én 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ(BKK). Azt írták, karácsonykor és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet be.

December 22-én és 23-án még az iskolaszünetben érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK járatai. December 24-én, szenteste 15 és 16 óra között indulnak az utolsó nappali járatok. Ezt követően az éjszakai járatokkal lehet közlekedni. 25-én és 26-án ünnepnapi, 27-től 31-ig iskolaszüneti menetrend lesz érvényben.

Szilveszter éjjel minden éjszakai autóbuszjárat a megszokottnál sokkal sűrűbben indul, továbbá egész éjjel közlekedik az M2-es, az M4-es metró, az M3-as metró a déli szakaszon (Kőbánya-Kispest–Kálvin tér között) és a 4-es és a 6-os villamos, a HÉV, illetve hosszabb üzemidővel jár az M1-es metró.

A társaság azt írta, hogy január 1-jén a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi rend szerint viszik az utasokat. Az M3-as metrópótlás december 23. és január 1. között mindennap a munkanapi közlekedési rend szerint történik, azaz a metró Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbuszt vehetik igénybe az utasok.

Szilveszterkor a szokottnál sűrűbben közlekednek az éjszakai járatok

A BKK a karácsonyi ünnepi időszakban és szilveszterkor a megváltozó utasforgalmi igényekhez igazodó közlekedési rendet vezet. December 24-én a bevásárlóközpontok korábbi zárása miatt, a járatok jellemzően 14 és 15 óra között térnek be utoljára az áruházakhoz, utána nappali üzemzárásig az üzletközpontok érintése nélkül közlekednek, kivéve a 64-es és 22-es autóbuszokat, amelyek nappali üzemzárásig 60 percenként továbbra is megállnak majd a nagyobb kereskedelmi központoknál.

A cég közleményéből kiderültek az alábbiak is:

• December 31-éről január 1-jére virradóra, szilveszter éjszakán valamennyi éjszakai autóbuszjárat a szokottnál sokkal sűrűbben indul,
• egész éjjel közlekedik az M2-es és az M4-es metró, az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között (a Nagyvárad téren megállás nélkül áthalad)
• szintén egész éjjel jár az M30-as állomáspótló autóbusz, illetve a 4-es és a 6-os villamos,
• hosszabbított üzemidővel közlekedik az M1-es metró, illetve a MÁV-HÉV tájékoztatása szerint minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a szerelvények.

Az M3-as metró december 23. és január 1. között mindennap egész nap Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont, illetve Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Göncz Árpád városközpont és a Kálvin tér között pótlóbuszok közlekednek. A járatok menetrendjei elérhetők a BKK honlapján a https://bkk.hu/menetrendek oldalon.

(MTI)