Szenteste előtt tömegek rohamozták meg a boltokat

Szenteste előtt tömegek rohamozták meg a boltokat

Vásárlók egy nyíregyházi szupermarketben a 19 órai boltbezárás előtt 2020. november 11-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az aranyhétvége is erős volt, de hétfőn és kedden igazi rohamot tapasztaltak a legnagyobb üzletekben. A bevásárlóközpontokban és az áruházláncoknál látványosan meglódult a forgalom, így volt ez a korábbi években is közvetlenül szenteste előtt – idézi a Portfólió Vámos Györgyöt, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkárát, aki a Magyar Nemzet néven megjelenő lapnak nyilatkozott.

– Mindebben a 24-i könnyítés hatása is megfigyelhető: ösztönzi a költekezést, mivel szenteste több idő marad az ünneplésre, többet eszünk, többet ajándékozunk. Tömegesen fogynak az élelmiszerek és napi fogyasztási cikkek, és ugyan még nem lehet összesíteni, de esélyes, hogy az ünnepek előtti kiadások elérhetik a tavalyi szintet – vélekedik Vámos György.

„Az idei karácsony előtti bevásárlási szezonban bár visszafogottabb volt az ajándékvásárlás, összességében mégis lendületben volt a kereskedelem, az aranyvasárnapot követően az utolsó héten pedig a tavalyi karácsonyi látogatottságot érzékelik a boltokban” – tette hozzá. 

Az idősáv felfüggesztése óta kiegyensúlyozottá vált a napi forgalom, és ugyan még mindig 19 órakor zárnak a boltok, nem alakultak ki tumultusok. Az utóbbi, felfokozottabb napokban viszont már jellemző volt a sorállás a csemege- vagy a húspultnál, mivel eleve sokan voltak az élelmiszerboltokban – számolt be a főtitkár.