Szenvednek a teniszezők a bozóttűz miatt az Australian Openen

Szenvednek a teniszezők a bozóttűz miatt az Australian Openen

Esőfelhők az ausztrál nyílt teniszbajnokságnak otthont adó Melbourne Park teniszközpont egyik pályája felett 2020. január 15-én. (Fotó: MTI/EPA-AAP/Michael Dodge)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ausztráliai bozóttűz miatt a levegő minősége annyira leromlott Melbourne-ben, hogy volt, aki feladni kényszerült az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokságot. A 28 éves szlovén Dalila Jakupovic az első fordulós kvalifikációs mérkőzésén tett így – írta a BBC.

A fiatal játékost segítői kísérték le a pályáról, miután erősen köhögni kezdett. – Az összes játékostársam, akivel beszéltem, fejfájásra és légzési nehézségekre panaszkodott – mondta a teniszező, aki szerint veszélyes ilyen körülmények között játszani. Kifejtette, korábban nem voltak légzési problémái, és nem is asztmás.

Még kedden a kanadai Eugenie Bouchard kapott orvosi kezelést, miután mellkasi fájdalomra panaszkodott. De orvosi segítséget kért az ausztrál Bernard Tomic is.
Az orosz világklasszis Maria Sharapova egy bemutató mérkőzésen játszott volna Melbourne-ben, ám ezt törölték.

A kormánypropaganda megtalálta a bozóttüzek valódi felelőseit | Magyar Hang

A meccseket élőben követők közül többen maszkban ültek a lelátón.

Idáig 28 ember halt meg az ausztráliai bozóttüzekben, amely körülbelül 100 ezer négyzetkilométernyi területet pusztított el július óta. Kedden a melbourne-i lakosoknak azt javasolták, hogy maradjanak otthon.