Szeptemberben együtt avat a két Orbán

Szeptemberben együtt avat a két Orbán

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (első sor, b3) a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű ülésén a portugáliai Beja városában 2020. február 1-jén. Az első sorban balról jobbra állnak: Peter Pellegrini szlovák, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar, Andrej Babis cseh, Andrej Plenkovic horvát, António Costa portugál kormányfő, Nikosz Anasztasziadisz ciprusi államfő, Juri Ratas észt, Robert Abela máltai, Ludovic Orban román és Pedro Sánchez spanyol kormányfő. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A romániai Digi24 hírtelevízió értesülése szerint szeptember negyedikén Orbán Viktor magyar és Ludovic Orban román miniszterelnök együtt avatják fel az új, Bors 2 nevet kapott román-magyar autópálya-határátkelőt. Az autópálya romániai szakaszán túl sokat nem autózhatunk majd, mert mindössze öt kilométeres, a magyar oldalon viszont csatlakozik az M4-es autópályához. Az ünnepélyes esemény a magyar oldalon levő 26,5 kilométeres pályaszakasz (mely Berettyóújfalu határából indul és Nagykerekinél éri el a határt) átadója is lesz egyben. 

A hírt Ovidiu Barbier, a román útügyi hatóság igazgatója jelentette be, arról beszélve, hogy a két ország hatóságai már egyeztetnek az új határátkelőről, amelynek mindkét oldalon tíz-tíz sávja lesz, és egyaránt kiszolgálja a személyautókat és az áruforgalmat is. 

Ha egyszer elkészül a 2004-ben elkezdett Erdélyi Autópálya (ennek kis része a szeptember elején átadandó öt kilométer), akkor egészen Marosvásárhelyig autózhatunk a gyorsforgalmi úton. A sztrádából eddig összesen 75 kilométer járható, de a tervek szerint szeptemberre átadnak egy újabb 18 kilométeres szakaszt Maroskece és Radnót között.