Két napra leáll az ellátás Honvédkórház központi telephelyén

Két napra leáll az ellátás Honvédkórház központi telephelyén

Honvédkórház (Fotó: Facebook/Honvédkórház)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata szerint szeptember 11-től szeptember 13-ig teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye – írta Facebook-oldalán Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatára hivatkozva.

Kunetz szerint a leállás szinte minden olyan betegséget érint, ami a sürgősség kategóriájába esik. A betegeket a határozat szerint más kórházakba irányítják át. Köztük van az az Uzsoki Kórház is, ahol nemrég állt le a sürgősségi ellátás orvoshiány miatt. Ott a tervek szerint a sürgősségi betegellátó osztályon augusztus 30-án indul újra a munka.

A leállásról a határozat szerint nem a Honvédkórház döntött, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatta az Nemzeti Népegészségügyi Központot erről.
 
A leállás idején lesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárómiséje, amelyet Ferenc pápa fog celebrálni. Kunetz Zsombor ebből azt a következtetést vonta le, hogy a kórház ebben az időben a zarándokok és turisták ellátására fog átállni.