Szerető közegbe került, és soha nem vártak tőle semmit – vallotta Tóth Gabi a Fideszről

Szerető közegbe került, és soha nem vártak tőle semmit  – vallotta Tóth Gabi a Fideszről

Tóth Gabi (Fotó: Ambrus Marcsi)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tóth Gabriella énekesnő karaktergyilkosságnak tartja az őt politikai szerepvállalása, Fidesz kampányzáróján való fellépése miatt ért kritikákat. Erről az Instagramon írt, amelyet a 168óra.hu vett észre.

A posztja szerint az Eucharisztikus Kongresszussal kezdődött, ahol nyilvánosan is megvallotta a hitét. Mint írta, ezt sosem titkolta, gyerekkorától vele van, természetes része a mindennapjainak. – Álmomban nem gondoltam volna, hogy egyes médiumokból, emberekből milyen elképesztő gyűlöletet vált ki. Pont azokból, akik folyamatosan az elfogadást, toleranciát kérik számon azoktól, akik nem az ő szájuk íze szerinti értékrendet vallják. Folyamatosan azzal támadtak, hogy nincs érettségim, magyarán leostobáztak, megvett a hatalom, álszent vagyok... Miközben ebben az időszakban nekem a politikához közöm nem volt. Csendben jegyzem meg, hogy a választási kampányban sok vidéki honfitársam kapta meg az ostoba jelzőt. Mondjátok, mi ez, ha nem kirekesztés, lenézés? Számomra persze, ez nem volt újdonság, 17 év alatt kaptam már ennél durvább támadásokat is, például a magukat értelmiséginek tartó kollégák rendszeresen gúny tárgyává tettek azzal, hogy tájszólással szóltak hozzám. A sokadik ilyen megkülönböztetés után rájöttem arra, hogy nemhogy nem kell szégyellni, de büszkének kell lenni arra, honnan származom. Mint ahogy az is bebizonyosodott idővel, hogy nem a papírok száma határozza meg az embert – fogalmazott.

Arról is írt, hogy az értékrendje sem volt titok, ezt hozta otthonról. – Az a nemtelen, sokszor igaztalan támadáscunami azonban, ami a magukat elfogadónak és toleránsnak hirdető oldalról érkezett felém, gyakorlatilag belesodort egy olyan szerető közegbe, ahol valóban el- és befogadtak. A legnagyobb bajban álltak mellém és segítő kezet nyújtottak. Az őszinte igazság az, hogy soha nem vártak tőlem semmit ezért cserébe, és megvenniük sem kellett, hiszen mindig is ez volt az én hitem szerinti, valódi közösségem.

Majd a fideszes kampányzáróján való fellépéséről így írt: – Elképesztő érzés volt állni azon a színpadon, mert még el sem kezdtem énekelni, máris olyan szeretet áradt felém a tömegből, ami felülírt minden meghurcolást, gyűlöletet, amit az elmúlt hónapokban kaptam. Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki kitart mellettem, és a szakmai teljesítményem alapján ítél rólam. Én ma is ugyanaz a lázadó vagyok, aki harcolni fog az igazságért – jelentette ki.