Szerződést bont Mága Zoltánnal az újbudai önkormányzat

Szerződést bont Mága Zoltánnal az újbudai önkormányzat

Mága Zoltán (Fotó: Olenka101/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem kér Mága Zoltán hegedűművészből Újbuda októberben megválasztott városvezetése. Barabás Richárd (Párbeszéd) alpolgármester a közösségi oldalán jelentette be, hogy a XI. kerületi önkormányzat szerződést bont az állam által is bőkezűen támogatott hegedűművésszel.

Barabás azt írta, „örömmel jelentem, hogy eljött az idő búcsút vennünk egymástól! Újbuda önkormányzata megkezdte a szerződés felmondásának előkészítését”. Megegyezésre törekednek, ezért azt kérték, hogy Mága Zoltán fizesse vissza az idei támogatás egynegyedét. Azért, mert a szerződésben foglalt négyből összesen három koncertet tartott meg, az utolsóra az új városvezetés pedig nem tart igényt.

Security Check Required

Az alpolgármester a bejegyzésében emlékeztetett, hogy Mága Zoltán feltűnően gyakran bukkant fel a fideszes kampányok idején a kerületben – azon az ingyenes CD-lemezen is hallható, amit a kerületben osztogattak –, illetve látható Hoffmann Tamás korábbi fideszes polgármester oldalán. Az alpolgármester bejegyzése szerint Újbuda önkormányzata évente 10 millióval támogatta cserében a művészt.