A köztévé műsorvezetője azt firtatja, jó döntés volt-e felvenni a harcot az ukránoknak

A köztévé műsorvezetője azt firtatja, jó döntés volt-e felvenni a harcot az ukránoknak

Németh Balázs, az M1 műsorvezetője a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. székházában 2021. november 23-án (Fotó: MTI/Cseke Csilla)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Finoman szólva sem aratott nagy sikert a köztévé talán legismertebb munkatársa, Németh Balázs, amikor Facebook-oldalán Volodimir Zelenszkij felelősségét kezdte firtatni az orosz offenzíva kapcsán.

Az M1 bemondója elöljáróban leszögezte, ő is teljes mértékben elítéli az orosz inváziót – majd így folytatta:

„Volodimir Zelenszkij helyesen, felelősen, okosan cselekedett az elmúlt négy napban? Jó döntés felvenni a harcot? Szabad civileket felfegyverezni, Molotov-koktél gyártására biztatni, Twitter videókkal lelkesíteni és utcára küldeni? Valóban a saját testükkel kellene megpróbálni megállítani a világ legerősebb hadseregét? Érdemes ukránok tíz- és százezreinek az életét kockáztatni? 2022-ben biztosan szükség van hősi halottakra? Az elnök nyerhet egyáltalán? És ha igen, milyen áron? Hány ukrán állampolgár életébe kerül a győzelem? Van egyáltalán ennek bármi értelme?” – sorolta kérdéseit.

A köztévés oldalát ezután elárasztották a dühödt kommentek. Többen arra is emlékeztették Németh Balázst, hogy a magyar forradalmárok 1956-ban ugyanilyen kétségbeesett küzdelmet folytattak a túlerőben lévő orosz megszállókkal szemben – ilyen alapon őket is bírálhatta volna az értelmetlen harc miatt.

A háború eseményeit percről percre követő hétfői cikkünk itt érhető el.