Szexuális zaklatásért nyolc évet kapott a bicskei gyermekotthon volt vezetője

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyolc év fegyházbüntetést kapott a bicskei gyermekotthon korábbi vezetője, míg az egyik nevelőjét három év felfüggesztettre ítélték – közölte az Index. A két vezetőt az intézet lakói azzal vádolták, hogy gyerekkorukban évekig molesztálta őket.

Az elsőrendű vádlott, V. János 2004 és 2016 között legalább tíz, a másodrendű vádlott, K. Béla pedig négy kiskorú fiút zaklatott szexuálisan, kihasználva az alá- és fölérendeltségi viszonyt. Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és visszaélés bűntettében, valamint szexuális erőszak kísérletében mondták ki bűnösnek őket. Az igazgatót egyúttal végleg eltiltották minden olyan foglalkozástól, amik során tizennyolc év alattiakkal foglalkozhatna.

A volt igazgató tagadta bűnösségét, és azt állította, a simogatásban és ölelésben nincs semmi rossz. A bíró szerint az igazgató személyisége éretlen és nárcisztikus, míg a nevelő infantilis, és megjelenhet nála a szadomazo viselkedés.

Az RTL Klub Házon kívül című műsora mutatta be 2016 őszén, milyen visszaélések történtek a bicskei gyermekotthonban. Két férfi számolt be arról, hogy az igazgató pénzért, nyaralásért, laptopért cserébe szexuális együttlétet kért tőlük. Hol vigasztalásnak állította be a fogdosást, máskor pornófilmeket mutogatott az irodai számítógépén. Rendszeresen orális kielégítést kért a gyerekektől, mikor pedig valaki ellenállt, azt mondta, „most már nekem is járna valami.” Máskor kényszerítéssel és lefizetéssel akarta hallgatásra bírni a gyerekeket.

K. Béla nevelő 2015-2016-ban dolgozott az otthonban, a visszaéléseket ekkor követte el. Az igazgató ellen, aki egyébként Bicske díszpolgára, 2017 augusztusában emeltek vádat. Nyomozás egyébként már 2011-ben is indult vele szemben, mert több gyerek szexuális zaklatásról számolt be, de akkor bizonyítékok hiányában egy év után megszüntették az eljárást. V. János huszonhat évig volt a gyermekotthon igazgatója.