SZFE-vezetőség: következményekkel jár, ha valaki engedély nélkül tartózkodik az egyetem épületeiben

SZFE-vezetőség: következményekkel jár, ha valaki engedély nélkül tartózkodik az egyetem épületeiben

Szarka Gábor újonnan kinevezett kancellár a Színház- és Filmművészeti egyetem elé sorfalat álló hallgatók előtt 2020. október 8-án (Fotó: Független Szabad Egyetem)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Aki az őszi szünet alatt külön kancellári engedély nélkül az Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) létesítményeiben tartózkodik, azt saját felelősségére teszi, vállalva annak minden következményét – erről adott ki közleményt az SZFE új vezetése vasárnap, amit a Színház.online közölt. Ám hogy pontosan mik lehetnek ezek a következmények, azt nem részletezték.

A közlemény megerősítette azt is, a korábban kiadott rektorhelyettesi és kancellári rendelkezések továbbra is érvényben vannak; az egyetemen az őszi szünet hivatalosan elkezdődött, a szünet utáni első munkanap pedig október 27-én lesz.

Az SZFE hallgatói egyébként éppen szombat este videón üzenték meg Szarka Gábor kancellárnak: ha bűnbakot akar a kialakult helyzetért, azt a hallgatók közt megtalálja. A hallgatók egyébként október 23-én tartanak vonulásos demonstrációt az egyetem átalakítása, illetve annak új, szerintük illegitim vezetése ellen.