Szidalmazás közben beismerte a közmédia: Kárász Róbert mégis kreatív igazgató lesz

Szidalmazás közben beismerte a közmédia: Kárász Róbert mégis kreatív igazgató lesz

Kárász Róbert, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány elnöke az EU fejlesztési források felhasználása címmel megrendezett konferencián a fővárosi Premier Kultcaféban 2016. november 24-én (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hét végi tagadás ellenére Kárász Róbert tényleg a Duna Médiaszolgáltató Zrt., azaz a közmédia kreatív igazgatója lesz – vette észre a Média1 szakportál a Híradó.hu-n.

A Blikk írta meg elsőként a hét végén, hogy az ATV-től viharos körülmények között távozó Kárász Róbert a magyar közmédia kreatív vezetője lesz decembertől. A cikkben az MTVA-t is megemlítették, hogy ott hozzák létre az igazgatóságot, valamint azt is, hogy kérdéseket is küldtek az ügyben a közmédiának. Az MTVA erre közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy sem vezetőként, sem más beosztásban nem tervezik Kárász foglalkoztatását, és képernyősként sem számítanak rá.

Majd hétfő délután megjelent egy véleménycikk/közlemény a Híradó.hu-n a Duna Médiaszolgáltató nZrt. aláírásával, melyben arról írtak, hogy a balliberális média meggörbítette a valóságot Kárász és az MTVA esetében. Majd leírták, hogy az MTVA nem alkalmazza Kárász Róbertet, mert az MTVA egy műsorkészítő alap a törvény szerint, nem pedig médiaszolgáltató. Vagyis gyártja azokat a műsorokat, amelyeket tőle, vagyis az MTVA-tól a médiaszolgáltató Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. megrendel. Mert a Duna nZrt. a törvény szerinti médiaszolgáltató. Ezt követően pedig tudatták, hogy a „valóság az, hogy 2023. január 1-től a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szervezeti felépítése részben átalakul”. 

„A korábbi négy helyett két igazgató látja el a tartalmi feladatokat. Az egyik a tartalomszolgáltatási igazgató, akinek feladata a műsorok – évi kb. 3 millió perc – megrendelése és elfogadása lesz. Ezt a feladatot Tóth István Zoltán látja majd el. A másik a tartalmak fejlesztésével foglalkozik, hogy új műsorfolyamok kidolgozására kerüljön sor a közszolgálati felületeken. Egy kis létszámú kreatív stáb jön létre, amely egyes projekteknél kiegészül majd külsős szakemberekkel. Ennek a stábnak lesz a vezetője Kárász Róbert” – írták.

Végezetül pedig azt is próbálták megindokolni, hogy miért nem ismerték el eddig: „Tíz év gyűlölködése és hazudozása nem teszi könnyűvé a kommunikációt azokkal, akiket amúgy nem érdekli a valóság. Így legalább bemutathattuk a magyar balliberális média működési elvét, a valóság görbítését. Mondhatnánk úgy is: »Így hazudtok Ti!«”

Kárász Róbert egyébként részt vett nyáron a Fidesz üzeneteit közvetítő Megafon táborában is.