Szigliget lemondott polgármestere: Bizonyos vállalkozókkal szemben úgy érezzük, védtelenek vagyunk

Szigliget lemondott polgármestere: Bizonyos vállalkozókkal szemben úgy érezzük, védtelenek vagyunk

A Balaton a szigligeti várból nézve (Fotó: Wikimedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Másfél héttel ezelőtti lemondásának körülményeiről írt a település honlapján Szigliget polgármestere. Balassa Balázs bejegyzését a 24.hu vette észre.

Lapunk is beszámolt róla múlt héten, hogy lemondott Szigliget független polgármestere, Balassa Balázs, továbbá a négy független tagból álló képviselő-testület. A település vezetője tizennyolc éve volt Szigliget polgármestere, huszonkét éve pedig az önkormányzat tagja, így a döntés különösen váratlannak tűnhet.

Most azt írta, jogosnak érzi az igényt, hogy az emberek megtudják, mi állt a háttérben, de „most még mindig nincs itt az ideje”. Annyit azért elárult, hogy bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érzik, védtelenek. Úgy látják, hogy ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudják megállítani, így a testület a lemondásával szeretnék felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre. Ennél többet azonban nem árult el.

Balassa Balázs ugyanakkor arra kérte az ellenzéket, hogy ne próbálják őket eszközül felhasználni politikai csatározásokra. – Ez nem politikai kérdés – szögezte le. Azt is kérte, hogy ne kezdeményezzen senki demonstrációt, tüntetéseket. – Csak egy kérésünk van, legyünk résen és vigyázzunk a jövő nemzedékének örökségére! – zárta bejegyzését.