Szijjártó: Az Információs Hivatal nem vett a Pegasus kémszoftverből

Szijjártó: Az Információs Hivatal nem vett a Pegasus kémszoftverből

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Fõiskola diplomaosztó ünnepségén 2018. június 22-én (MTI Fotó: KKM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Információs Hivatal (IH) nem vásárolt Pegasust – ezt válaszolta az ATV kérdésére a Szijjártó Péter.  –Minden egyes technológiai megoldást, amit vásároltak a magyar titkosszolgálatok, azt törvényesen használnak" – jelentette ki a sajtótájékoztatón a külgazdasági-és külügyminiszter az atv.hu tudósítása szerint. 

Az Információs Hivatal nem vásárolt Pegasust. Csomószor elmondtam – ezzel reagált egy mai sajtótájékoztatón Szijjártó Péter az ATV-nek, amikor sorakoztattuk a kérdéseket: az általa felügyelt Információs Hivatal használta-e a Pegasus kémszoftvert, az IH részt vett-e olyan programban, amiben használták, ő maga mikor szerzett tudomást arról, hogy a Belügyminisztérium kémszoftvert vásárolt az izraeli NSO cégtől, illetve ő is úgy tudja-e, hogy a Belügyminisztérium vette meg a Pegasust, ahogy Kósa Lajos elárulta. A kérdés azért került elő ismét, mert nemrég Kósa Lajos azt nyilatkozta, hogy a Belügyminisztérium vette meg a Pegasust. 


– Akárhányszor megkérdezhetik, megint el tudom mondani, az IH nem vásárolt Pegasust – nyomatékosította a mai sajtótájékoztatón Szijjártó Péter az ATV kérdésére. Nyáron a Telex-nek a külgazdasági és külügyminiszter a Pegasus-ügyről azt mondta: semmilyen információval nem rendelkezik „erről a vélelmezett vagy valós adatgyűjtésről”, és az IH sem használja a szóban forgó kémszoftvert.
– Magyarországon nem lehetséges, hogy bárkit a szakmája miatt lehallgassanak. Teljesen mindegy, hogy ki milyen szakmát űz csak azért, mert az a szakmát űzi, nem hallgathat le senkit – erősítette meg a mai sajtótájékoztatón a külgazdasági és külügyminiszter az RTL Híradó kérdésére.

– Ma sem tudok mást mondani, minthogy Magyarországon illegálisan egyetlenegy titkosszolgálat sem hallgat le senkit – jelentette ki Szijjártó (ezt nyilatkozta szeptemberben Kötcsén is) és hozzátette: voltak illegális titkosszolgálati akciók Magyarországon, de 2010 óta nincsenek. – Minden egyes technológiai megoldást, amit vásároltak a magyar titkosszolgálatok, azt törvényesen használnak – nyomatékosította.