Szijjártó bejelentette: a bajor rendőrség 18 magyar szurkolót állított elő szerdán

Szijjártó bejelentette: a bajor rendőrség 18 magyar szurkolót állított elő szerdán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán Luxembourgban 2021. június 22-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A bajor rendőrség 18 honfitársunkat állította elő (...), tíz főt már kiengedtek, nyolc esetben még zajlik a jegyzőkönyv felvétele – írta közösségi oldalán még szerda este Szijjártó Péter külügyminiszter a német-magyar Eb-meccs kapcsán.

Hozzátette: a legnagyobb tisztelet azoknak, akik vállalták az utazást Münchenbe. – A müncheni és a bécsi konzuli ügyelet munkatársai készenlétben vannak, ha segítségre van szükség (Ez esetben a +3680368036 telefonszámot kell hívni.) – jelezte a politikus.

Szerdán Szijjártó arról is tájékoztatott, hogy a bajor hatóságok nem engedélyezték, hogy magyar konzulok jelen legyenek az Allianz Arénánál, ahogy azt sem, hogy a nem impregnált molinókat bevigyék a stadionba, vagy hogy vonulni lehessen a stadionhoz.