Szijjártó: Globális álhír-kampány zajlik a gyermekek védelméről szóló törvény kapcsán

Szijjártó: Globális álhír-kampány zajlik a gyermekek védelméről szóló törvény kapcsán

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok általános uniós ügyekkel foglalkozó minisztereinek tanácskozásán Luxembourgban 2021. június 22-én (Fotó: MTI/EPA/Pool/John Thys)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Globális álhír-kampány zajlik, amellyel megpróbálják félrevezetni a széles közvéleményt a gyermekek védelméről szóló magyar törvény tartalma kapcsán – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter (KKM) kedden Luxembourgban, az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján.

Szijjártó Péter szerint ezzel megpróbálják félrevezetni a széles közvéleményt a gyermekek védelméről szóló magyar törvény tartalma kapcsán. A tárcavezető magyar újságíróknak az ülés szünetében nyilatkozva hangsúlyozta: akik kritikát fogalmaznak meg a törvénnyel kapcsolatban, azok ezen globális kampány alapján formálnak véleményt.

Elmondta, a törvény semmilyen társadalmi csoportot nem különböztet meg hátrányosan, a törvény egyetlen dologról szól: megvédeni a magyar gyerekeket. „Megvédeni egyrészt a pedofiloktól, másrészt pedig biztosítani, hogy a gyermek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése kizárólag a szülők joga és felelőssége legyen” – húzta alá az MTI által is idézett külgazdasági és külügyminiszter.

A témában nem sokkal korábban a Szijjártó által vezetett minisztérium is kiadott egy közleményt. Ebben arról írtak, „megdöbbenve olvastuk a brit nagykövetség közleményét a gyermekek védelméről szóló törvényről”. – Nem ért egyet a brit nagykövetség véleményével a Külgazdasági és Külügyminisztérium – írták. A tárca közölte, az állásfoglalás teljes tájékozatlanságra utal, nyilvánvaló, hogy annak megfogalmazása rosszindulatú félreértelmezések és álhírek alapján történt.

A minisztérium az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében kifejtette, a törvény valójában a gyermekek megvédéséről szól, arról, hogy a gyermekek szexuális orientációval kapcsolatos nevelése a szülők kizárólagos joga. „A törvény nem irányul egyetlen közösség ellen sem, és semmilyen módon nem foglalkozik a felnőttek szexuális orientációjával” – szögezte le a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében.

Az Országgyűlés június közepén fogadott el törvénymódosítást, amely egyebek mellett kimondja, hogy az iskolai szexuális felvilágosítás nem irányulhat a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. A jogszabály ellenzői szerint az új törvény módosításaival összemossa a pedofília és a homoszexualitás fogalmait. Kocsi Máté később arról tájékoztatott: nyáron pontosítják a törvénycsomagot. – A törvény a kereteket határozza meg, nyáron több végrehajtási rendelet is elkészül, amelyekben szabályozzák, „mit lehet és mit nem” – közölte a Fidesz frakcióvezetője.