Szijjártó havi másfél millió forintért kuratóriumi tag a győri egyetemi alapítványnál

Szijjártó havi másfél millió forintért kuratóriumi tag a győri egyetemi alapítványnál

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felszólal az üldözött keresztények védelmével foglalkozó, magyar szervezésû kísérõrendezvényen az ENSZ-ben, New Yorkban 2018. szeptember 28-án (TI Fotó: KKM/Mitko Sztojcsev)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A 24.hu adatigénylések révén kiderítette, hogy Szijjártó Péter külügy- és külgazdasági miniszter havonta bruttó másfél millió forintot kap azért, mert tagja a Széchenyi István Egyetemért Alapítványnak. Más híres emberek is dolgoznak ott: Tarlós István volt budapesti főpolgármester havi egymilliót kap az alapítvány felügyelőbizottságának vezetéséért.

Az adatigénylés során kikényszerített információk szerint a vagyonkezelő alapítvány összesen a 7,5 millió (bruttó) forintot fizet az öt kuratóriumi tagnak havonta. Minthogy egy másik tag, Dézsi Csaba András győri fideszes polgármester bevallotta a vagyonnyilatkozatában, hogy másfél milliót kap az alapítványtól, feltételezhető, hogy minden tag ugyanennyit kap (hiszen 5x1,5 millió=7,5 millió). 

Két evvel ezelőtt a külügyminiszter még nem kért pénzt a kuratóriumi tagságért, de azóta meggondolta magát, és ma már elteszi a tiszteletdíjat. Ezzel összesen 5,5 millió forint, közpénz eredetű jövedelemhez jut havonta (a nyilvánosan elérhető adatok szerint). Szijjártó Péter nem válaszolt a 24.hu kérdéseire.