Szijjártó kitüntette Kína külügyminiszterét, akivel már tizenkettedszerre találkozott

Szijjártó kitüntette Kína külügyminiszterét, akivel már tizenkettedszerre találkozott

Szijjártó Péter a kínai külügyminiszterrel (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magas állami kitüntetést adott át kínai kollégájának, Vang Jinek hétfőn a távol-keleti ország Kujcsou tartományában.

A ceremónián Szijjártó kijelentette, hogy a koronavírus-világjárvány során Ji bizonyította barátságát, segítségének köszönhetően ugyanis már több mint egymillió magyar ember életét „tudtuk biztonságba helyezni, azáltal, hogy lehetőségünk nyílt a Sinopharm oltóanyagának megvásárlására, ez a segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg”.

A politikus ezután a „magyar emberek nagyrabecsülésének és köszönetének jeleként” átnyújtotta hivatali partnerének „a Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetést”. A kínai külügyminiszter köszönőbeszédében hangsúlyozta, hogy ez a lépés is jól mutatja a két ország jó kapcsolatát, a két nép mély barátságát, illetve azt, hogy a felek támogatják egymást a bajban.

Szijjártó egy hétfői Facebook-posztjában azt is jelezte, már tizenkettedszerre találkozott Vang Jivel.