Szijjártó: Magyarország kap először mintákat az orosz vakcinából

Szijjártó: Magyarország kap először mintákat az orosz vakcinából

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Mindannyian tudjuk, hogy ennek a helyzetnek az igazi megoldása a vakcina lesz, és e tekintetben minden irányba folytatunk tárgyalásokat. Éppen ezért szeretném tájékoztatni önöket, hogy mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap – erről beszélt Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán közösségi oldalán. A miniszter a videóv alapján továbbra is karanténban van otthonában, miután maga is elkapta a koronavírust. Azt pedig, hogy csütörtökön kap az ország vakcinákat, nem máshol közölte, mint éppen az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács online ülésén.

A külügyminiszter azt is hozzátette, hogy tíz dózisnyi minta érkezik Magyarországra, amelyeket a hivatalos laboratóriumokban vizsgálnak majd meg. A tesztek eredménye dönti majd el, hogy vásárol-e Magyarország az orosz vakcinából.

A miniszter arról is beszélt, a kormány együttműködési megállapodást kötött a kínai vakcinagyártóval is, emellett országunk részt vesz az ellenszer kifejlesztésének európai projektjében is, hogy minél több forrásból szerezhessünk be oltóanyagot.