Szijjártó: Minden túlzás nélkül 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar–orosz kapcsolatokban

Szijjártó: Minden túlzás nélkül 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar–orosz kapcsolatokban

Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert fogadja Szergej Lavrov orosz külügyminiszter Moszkvában 2021. janauár 22-én (Fotó: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vakcinavásárlás és a hosszú távú gázvásárlási szerződés megkötése miatt 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar-orosz kapcsolatokban – írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon, miután tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Stockholmban.

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta, ismét kihasználták az alkalmat Szergej Lavrovval, hogy áttekintsék az együttműködés legfontosabb pontjait.

Annak érdekében, hogy 2022 is legalább az idei évhez hasonlóan sikeres legyen, ötpontos akcióterv szerint fognak haladni – közölte a miniszter.

„Célunk, hogy a jövő év folyamán a paksi építkezés létesítési fázisba lépjen, hogy meg tudjuk kezdeni a Szputnyik oltóanyag gyártását a Nemzeti Oltóanyaggyárban, hogy a december 16-án létrejövő vasúti közlekedési vegyesvállalatunk működése nyomán évi több százra növeljük a Záhonynál belépő konténervonatok számát, hogy véglegesítsük közös űrkutatási projektjeinket és hogy még több magyar mezőgazdasági termék kapjon belépési lehetőséget az orosz piacra” – közölte Szijjártó Péter.