Szijjártó: Nem távolodunk az EU-tól

Szijjártó: Nem távolodunk az EU-tól

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zdravko Pocivalsek szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. július 2-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Magyarország az Európai Unió (EU) stratégiai partnerének tekinti Törökországot, mert Európa szomszédjai közül a legerősebb gazdasággal rendelkezik –  jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Anadolu török állami hírügynökségnek a szerdán megjelent interjú szerint.

A magyar miniszter több más téma mellett az európai uniós költségvetési vita kapcsán felmerült vádakra reagálva azt mondta: Magyarország és Lengyelország nem távolodik az EU-tól. – Budapest is erősebbé akarja tenni az uniót, csak nem ért egyet másokkal abban a kérdésben, hogy ezt miként tegyék – mondta.

Szijjártó Péter kedden a török fővárosban, Ankarában járt. Hivatalos látogatása keretében fogadta Recep Tayyip Erdogan török elnök, valamint megbeszéléseket folytatott török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval, Mustafa Varank ipari és technológiai miniszterrel, Fatih Dönmez energetikai és természeti erőforrásokért felelős miniszterrel, valamint Kerem Kinikkel, a török Vörös Félhold főigazgatójával.

A Medián egyébként kedden közölte: felmérésük szerint még soha annyian nem támogatták Magyarországon az EU-tagságot, mint novemberben.