Szijjártó Péter: A vége felé közeledik az afganisztáni mentőművelet

Szijjártó Péter: A vége felé közeledik az afganisztáni mentőművelet

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. augusztus 24-én (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár már szerdán véget érhet a magyar agfanisztáni mentőművelet – derült ki Szijjártó Péter szavaiból szerdán a Hvg.hu szerint. Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter közölte, hogy az afganisztáni mentési művelet a vége felé közeledik, annak pontos lezárását a hadsereg parancsnoka fogja bejelenteni, erre akár a mai (szerdai) napon is sor kerülhet.

Arról tájékoztatott, hogy az akcióban valamivel több mint ötszáz személyt menekítettek ki, egy jelentős részüket amerikai és orosz kérésre, de van köztük néhány afgán-magyar kettős állampolgár, illetve jelentős számban vannak olyan helyiek és családtagjaik, akik az afganisztáni magyar misszióknak dolgoztak.

Leszögezte: Magyarország ezen felül semmilyen elosztási mechanizmusban nem kíván részt venni.

(Hvg.hu / MTI)

Címkék: Szijjártó Péter