Szijjártó Péter és Kóka János együtt járták be a volt SZDSZ-es miniszter által vezetett cég klinikáját

Szijjártó Péter és Kóka János együtt járták be a volt SZDSZ-es miniszter által vezetett cég klinikáját

Lancz Róbert, a Doktor24 Multiklinika vezérigazgatója, Béres György, a Doktor24 Ortopédia Központ főigazgatója, Kóka János, a Doktor24 Medicina Zrt. elnöke, Simicskó István KDNP-s országgyűlési képviselő és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b-j) a Doktor24 Multiklinika beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján és a klinika sajtóbejárásán 2021. október 29-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kóka János volt SZDSZ-es gazdasági miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter részvételével tartottak sajtóbejárást egy fővárosi magánklinikán egy beruházás apropóján. A fejlesztést a Doktor24 Medicina Zrt. végzi, amelynek Kóka János az elnöke. Az eseményről nem kevesebb, mint 19 fényképet közölt az állami hírügynökség.

A beszámoló szerint a beruházás során modern klinikai központot hoznak létre 3000 négyzetméteren, 25 rendelővel és 36 ággyal. A Magyarországon több mint 600 szakemberrel, hét helyszínen és száz rendelőben a betegek rendelkezésére álló vállalat nagyjából 3 milliárd forintos projektjéhez az állam 287 millió forintos támogatást adott. Az erről szóló Facebook-videót ITT találja.

Mint arról korábban írtunk, Kóka János a Facebookon keresett orvosokat a magánklinikára. Arról is beszámoltunk, hogy Kóka János – aki a Gyurcsány-kormány minisztere volt 2004 és 2008 között – az utóbbi években a magánegészség-iparban tevékenykedik, méghozzá nem teljesen függetlenül a NER jóindulatától. A NER-rel ápolt jó kapcsolatáról árulkodik, hogy 2014-ben Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár javaslatára kapott diplomata-útlevelet.