Facebookon gratulált Szijjártó Péter Boris Johnsonnak

Facebookon gratulált Szijjártó Péter Boris Johnsonnak

Boris Johnson brit miniszterelnök és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: Szijjártó Péter facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Közös képet posztolt közösségi oldalán Szijjártó Péter külügyminiszter Boris Johnsonnal, így gratulált a brit miniszterelnöknek azért, mert hétfő este megnyerte az ellene indított bizalmi szavazást, tehát továbbra is ő marad az ország kormányfője. 

Mint megírtuk, a 359 képviselőből 148-an szavaztak a miniszterelnök ellen, a szavazás érvényességéhez 180 képviselő támogatására lett volna szükség.

A brit Konzervatív Párt jelenleg érvényes szabályzata alapján a következő tizenkét hónapban nem lehet újabb bizalmi szavazást kezdeményezni Johnson ellen.

A kormányfő elleni bizalmi szavazás kiírása hosszabb ideje napirenden volt, miután az elmúlt hetekben kiderült, hogy a londoni miniszterelnöki hivatalban és más kormányintézményekben a koronavírus-járvány megfékezésére korábban elrendelt szigorú korlátozások idején több kerti partit, ivászatokkal kísért társasági összejöveteleket tartottak, nem egyszer Johnson részvételével. A közkeletűen partygate néven emlegetett ügy Johnson 2019-ben kezdődött miniszterelnöki időszakának eddigi legnagyobb belpolitikai botrányává fajult.