Szijjártó Péter: Hat magyart sikerült kimenekíteni Gázából

Szijjártó Péter: Hat magyart sikerült kimenekíteni Gázából

A marokkói látogatásról hazatérő külügyminiszter. (Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hat újabb magyar állampolgár, köztük négy gyerek, illetve két palesztin családtagjuk jutott ki a Gázai övezetből, így már csak egy magyar állampolgár tartózkodik a területen, aki a maradás mellett döntött – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda éjszaka. A tárcavezető, aki a Facebookon egy Ferihegyen készített videóban számolt be a magyarok kimenekítéséről elmondta: két hete nyolc magyar állampolgárt már sikerült kijuttatni a rafahi határátkelőn keresztül Egyiptomba, heten akkor a maradás mellett döntöttek, ám azóta többen megsérültek közülük.

A most kimenekített magyarok még a héten megérkezhetnek Magyarországra egy menetrend szerinti járattal. „Egy magyar állampolgár úgy döntött, hogy ott marad Gázában. Neki is lehetősége lett volna ma eljutni a rafahi határátkelőhelyre, és átlépni, ő azonban a felajánlott lehetőség dacára úgy döntött, hogy marad. Vele természetesen kapcsolatot fogunk tartani az elkövetkezendő időszakban is” – közölte Szijjártó Péter, aki egyébként a felvétel idején épp Marokkóból tért vissza Budapestre.