Szijjártó Péter is reagált a szlovák határellenőrzés visszaállítására: Brüsszel

Szijjártó Péter is reagált a szlovák határellenőrzés visszaállítására: Brüsszel

Szijjártó Péter és Robert Fico (Forrás: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Brüsszel és az általa „nyomott” kötelező letelepítési kvóta miatt nő a migrációs nyomás Közép-Európán és ez vezetett ahhoz, hogy Szlovákia hamarosan visszaállítja az ellenőrzést a magyar határon – ez derült ki Szijjártó Péter szavaiból.

Lapunk is beszámolt az Új Szó alapján arról, hogy október 14-től a szlovák–magyar határ teljes hosszán ideiglenesen visszaállítják az ellenőrzést. A céljuk, hogy csökkentsék a Magyarország felől érkező migrációs hullámot.

Szijjártó Péter az intézkedés kapcsán kizárólag Brüsszelről beszélt. – Az, hogy nő a migrációs nyomás Közép-Európán, az teljes egészében Brüsszel hibája – mondta, hozzátéve, hogy „Brüsszel ösztönzi a migrációt”, illetve „támogatja az embercsempészek üzleti modelljének a működését azáltal, hogy folyamatosan nyomják a kötelező letelepítési kvótát”. Ez ugyanis szerinte mágnesként vonzza a migránsokat, hiszen azt üzeni nekik, hogy induljanak útnak, ha bejutnak az Európai Unió területére, akkor majd „elosztják” őket és maradhatnak. – Felszólítjuk Brüsszelt, hogy azonnal fejezze be ezt a migrációs politikát és felejtse el a kötelező letelepítési kvótát – mondta a külügyminiszter.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban kezelhetetlen méretűvé vált a Magyarországon keresztül Szlovákiába érkező illegális bevándorlók száma, így a múlt heti szlovákiai választást megelőző kampánynak is egyik fő témája lett a migráció. A győztes Robert Ficónak fő kampányígérete volt a határellenőrzés visszaállítása a magyar határon.

Címkék: Szijjártó Péter