Szijjártó Péter ismét megszólalt a luxusjachtozásról

Szijjártó Péter ismét megszólalt a luxusjachtozásról

Szijjártó Péter külügyminiszter a luxusjachton Fotó: Németh Dániel Atlatszo.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra magyarázkodnia kellett Szijjártó Péternek a luxusjachtozása miatt, ám ezúttal sem mondott újat. Vagyis továbbra sem tudni, a külügyminiszter állta-e a költségeket (amik egyáltalán nem lehettek csekélyek) vagy pedig ajándékot fogadott el, amit nem tehetett volna.

A családdal és barátaival eltöltött szabadidőt a magánélete részének tekinti – újra csak ezt ismételte Szijjártó Péter, amikor egy sajtótájékoztatón az RTL Klub riportere a luxusjachtozásról kérdezte. Ismert, az Átlátszó számolt be róla, hogy a külügyminiszter nemrég azon a Szíjj László máltai offshore cége tulajdonában álló Lady MRD nevű luxusjachton időzött, amelyet a Nemzeti Együttműködés Rendszerében otthonosan mozgó személyek többször használtak az elmúlt években.

A miniszter ezúttal is azt hangoztatta, hogy élesen szétválasztja a magánéletét és a közéleti munkáját. Ez pedig a döntéseire is vonatkozik. – Soha egyetlen egy magánéletbeli momentum sem befolyásolta semmilyen munkában meghozott döntésemet – fogalmazott. Majd hozzátette, hogy ez a jövőben is így lesz.

– Soha amióta itt dolgozom semmifajta olyan döntést nem hoztam, amely korrupt szándékokkal lett volna kikövezve vagy azok mentén született volna meg. Igaz ez általánosságban és igaz a konkrét esetben – fűzte hozzá. Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy soha nem engedett maga köré „korrupt szándékkal rendelkezdő embereket”.