Szijjártó Péter ismét Oroszországba utazott

Szijjártó Péter ismét Oroszországba utazott

Szijjártó Péter ismét Oroszországba utazott (Fotó: Szijjártó Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az oroszországi Szocsiból jelentkezett be Szijjártó Péter külgazdasági- és a külügyminiszter hétfőn reggel. Posztjában arról írt, „nem véletlen, hogy csak egy hétnek kellett eltelnie és ma ismét tárgyalóasztalhoz ülünk Alekszej Lihacsovval és a Roszatom vezetőségével”. Lihacsov a Roszatom vezérigazgatója.

– Múlt hét hétfőn Szamarkandban pontosan áttekintettük a szükséges lépéseket rövid és hosszú távon annak érdekében, hogy az évtized végére már számolhassunk két új paksi blokkal is. Ami a rövid távot illeti, Szocsiban az Atomexpo rögtön lehetőséget biztosít a számvetésre és az újabb feladatokra – írta a politikus.

Szijjártó októberben is az Ukrajnát lerohanó Oroszországban járt, egyedüli uniós meghívottként beszél Szijjártó a moszkvai energiakonferencián. A politikust és a magyar kormányt is több kritika éri azzal kapcsolatban, hogy továbbra is ennyire közeli kapcsolatot tartanak fenn az oroszokkal. Szijjártó ezekkel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott: „Mi, magyarok, tényleg próbáljuk fenntartani a párbeszédet Oroszországgal, de amikor így teszünk, akkor mindig tisztességtelen és heves támadások érnek bennünket. Putyin kémeinek, Oroszország szövetségeseinek, az európai egység megbontóinak neveznek bennünket pusztán azért, mert fenntartjuk a kommunikációs csatornákat”.